1
دانشجوی دکتری گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
2
استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده
هدف پژوهش، شناسایی و رتبهبندی مؤلفههای کمالگرایی در مدیران آموزش و پرورش استان مازندران بود. این پژوهش از نظر هدف، کاریردی و از نظر روش توصیفی از نوع زمینهیابی بود. جامعه آماری را کلیه مدیران و روسای گروههای ادارات آموزش و پرورش و مدیران و معاونین مدارس استان مازندران به تعداد 2653 نفر تشکیل میدادند که بر اساس فرمول کوکران، تعداد 338 نفر با روش نمونهگیری «تصادفی خوشهای- طبقهای» به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه محققساخته کمالگرایی با 60 سوال در دو بعد و نه مولفه استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید متخصصان رسید و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ 78/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. نتایج نشان داد که؛ در بین ابعاد کمالگرایی، بعد پیشرفت دهنده با بار عاملی 955/0 دارای بیشترین تأثیر و بعد بازدارنده با بار عاملی 926/0 دارای کمترین تأثیر است. همچنین در بعد کمالگرایی پیشرفت دهنده، مؤلفهی «میل به نظم و ترتیب» دارای بیشترین تأثیر و مؤلفهی «تلاش برای عالی بودن» دارای کمترین تأثیر است. در بعد کمالگرایی بازدارنده، مؤلفهی «نگرانی در برابر اشتباهات» دارای بیشترین و مؤلفهی «نشخوار فکری» دارای کمترین تأثیر است.
اسدپور, پروین, یوسفی سعیدآبادی, رضا, فلاح, وحید. (1397). شناسایی و رتبهبندی ابعاد و مؤلفههای کمالگرایی در مدیران آموزش و پرورش استان مازندران. نشریه پژوهش در نظام های آموزشی, 12(ویژهنامه), 1869-884.
MLA
پروین اسدپور; رضا یوسفی سعیدآبادی; وحید فلاح. "شناسایی و رتبهبندی ابعاد و مؤلفههای کمالگرایی در مدیران آموزش و پرورش استان مازندران". نشریه پژوهش در نظام های آموزشی, 12, ویژهنامه, 1397, 1869-884.
HARVARD
اسدپور, پروین, یوسفی سعیدآبادی, رضا, فلاح, وحید. (1397). 'شناسایی و رتبهبندی ابعاد و مؤلفههای کمالگرایی در مدیران آموزش و پرورش استان مازندران', نشریه پژوهش در نظام های آموزشی, 12(ویژهنامه), pp. 1869-884.
VANCOUVER
اسدپور, پروین, یوسفی سعیدآبادی, رضا, فلاح, وحید. شناسایی و رتبهبندی ابعاد و مؤلفههای کمالگرایی در مدیران آموزش و پرورش استان مازندران. نشریه پژوهش در نظام های آموزشی, 1397; 12(ویژهنامه): 1869-884.